Ulike typer dyrehotell

Det finnes i dag flere forskjellige dyrehotell i Norge som tar seg av dyr mens eierne er bortreist eller av annen årsak ikke selv har mulighet til å se etter dyret. På samme måte som med hotell for mennesker kan innlosjering og tilgjengelige tjenester variere stort når det gjelder standard og utvalg.Alle dyrehotell har til felles at dyrene får et oppholdssted, mat og aktivisering. I mange tilfeller kan dyrets eier velge mellom spesialiserte tjenester som ekstra pleie eller aktiviteter. Mens noen velger tradisjonelle dyrepensjonater for dyrene sine velger andre steder med store rom og luftegård. Det er heller ikke uvanlig med eget rom for de største dyrene. I mange dyrehotell finnes det radio, slik at dagene blir mindre monotone og kjedelige for dyrene.

Dagtilbud

Enkelte dyrehotell tilbyr pass av dyr på dagtid, og dette gjelder spesielt hunder. Dette er enten på heltid eller deltid, og kan sammenlignes med barnehager. På denne måten får dyret en mer aktiv og morsom hverdag mens eier er på jobb. Oppholdet kan tilpasses det enkelte dyret, dets alder og behov. For eksempel fins det tilbud om fysisk og mental trening for voksne hunder og for valper som trenger sosialisering og dressur. I dagparken sørges det for at dyrene får mye tid utendørs i frisk luft, og nødvendige måltider.

Sosiale aktiviteter

Mange dyr er sosiale og trives godt med gruppeaktiviteter der de kan utfolde seg med sine artsfrender. Hunder og katter blir ofte gitt mulighet til å leke og være sosiale i luftegården eller andre fellesrom. Dessuten tilbyr mange dyrehotell å ta med hunder ut i parker eller på tur til vann der det kan bades. Dyr som ikke trives i selskap med andre dyr kan også få mer individuell oppfølging og tilpassede aktiviteter. Det er for eksempel ikke uvanlig med treningsbaner.

Pleie og luksus

Det finnes også dyrehotell med diverse tjenester i luksusklassen. Man kan enkelte steder velge å gi dyret sitt et spaopphold med alt det måtte innebære. Foruten massasje tilbys det for eksempel også vannaktiviteter i innendørs eller utendørs basseng. I tillegg kan dyrene få frisørtime med sjamponering, klipping av klør, og rensing av ører og tenner. Dette tilbudet er ofte tilgjengelig for dyr som ikke bor på stedet også. Skulle dyret være noe på den lubne siden finnes det også hotell som tilbyr slanking i form av lavkaloridiett og spesiallaget mosjonsprogram. Kun budsjettet setter grenser for hva som er mulig.